Akkor tesztelj, amikor akarsz!

Gyereket szeretnénk a férjemmel. Második gyerek lenne. Már van egy egészséges, gyönyörű, energiadús fiunk, aki jelenleg másfél éves. Hetek óta erről a témáról olvasok az interneten, és nem győzöm nyugtatgatni magam néhány okoskodó véleménynyilvánítása után. Egyesek meg vannak róla győződve, hogy mindenkinél okosabbak, szebbek, jobbak, és elég bőr van a képükön ahhoz, hogy pillanatok alatt átgázoljanak másokon. Nem gond, ha valaki érzéketlen mások problémáira, csak nem biztos, hogy ez a legalkalmasabb téma arra, hogy ezt megmutassa ország-világ előtt…

Nem mindenkinek sikerül azonnal megfogannia, sokan vannak, akiknek több hónap, vagy több évnyi próbálkozás után sem sikerül. Nekem csak fél éve van a fejemben, hogy tényleg akarok második babát, de úgy hiszem, már most görcsölök rajta, pedig ez csak pár hónap… Mi van akkor a többiekkel?
Akik nagyon szeretnének gyereket, természetes, hogy a tőlük telhető legtöbb módon és eszközzel próbálják kideríteni, vajon ez lesz-e az a bizonyos hónap?

Ha nem bírsz magaddal (és miért is kellene folytonosan visszafognod magad?), akkor szerezz be egy-két tucat terhességi tesztet, és akkor tesztelj, amikor éppen rád jön, hogy tesztelni akarsz. Az internet nagy találmány, s már szinte minden kapható neten keresztül. Így van ez a terhességi tesztekkel is. Keress rá, 2-3000 forintért már elég tetemes mennyiségű terhességi csíkhoz tudsz hozzájutni. Miért tagadnád meg magadtól?

Persze, akibe több türelem szorult, mint belém, az is nyugodtan rendeljen, mert sokkal olcsóbb, mint a drogériákban, gyógyszertárakban, és tényleg nincs különbség. Ugyanúgy kell használni, és a megbízhatóságuk is ugyanott van.
Maximum akkor annyi, hogy aki türelmesen ki tudja várni a megfelelő időpontot a teszteléshez, valószínű nem fog minden nap legalább két tesztet lepisilni…

Sokszor olvasom, hogy türelemre intik a babára vágyókat, holott valószínű éppen akkor mindennek lehet őket mondani, de legkevésbé türelmesnek nem. Persze, rossz minden reggel csak a kontroll csíkkal szemezni az amúgy hótiszta lapocskán, és nagyítóval figyelni, vajon nem bújik-e meg ott még egy vonal… Pár nap, és valószínű, dührohamot kapsz, aztán sírógörcsöt, végül eleged lesz az egészből. Viszont utána talán higgadtabban tudsz hozzáállni a többi teszthez. Lehet, Te magad tudsz majd megálljt parancsolni saját magadnak, mondván: elég kétnaponta tesztelni. Szerintem ez egy természetes folyamat. Nem kell rosszul érezned magad azért, mert így működsz (és persze azért sem, ha másként). ?

Ha kíváncsi vagy arra, mégis mikor lenne érdemes tesztelni, hogy ne találkozz olyan sok negatív eredménnyel, akkor kattints ide a következő cikkért, melynek címe: Mikor érdemes terhességi tesztet végezni?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk, ha hisztizik a gyerek?

8 évvel azután, hogy elkezdtem a Családalapítás blogot

Ciki a cumi - avagy meddig cumizzon a gyerek?