Mikor érdemes terhességi tesztet csinálni?

Általában azt javasolják, hogy meg kell várni a nem várt menstruáció első napját. Ez azért fontos, mert erre az időre tehető az, hogy – baba esetén – teszteléshez elegendő HCG hormont termel a szervezeted.

Ha tudod, mikor volt ovulációd, akkor az kicsit megkönnyíti a dolgokat. Amennyiben sikerrel jártatok, az ovuláció utáni 7-8. napon kezdődik a beágyazódás, és eltart 3-5 napig. Ezért van az, hogy mire eljön a nem várt menstruáció első napja, már jó eséllyel ki lehet mutatni, ha szerelemgyümölcsöd érkezett. Persze ez függ a teszt érzékenységétől is. Választhatsz extra érzékenységűt, ami már 10 mlU/ml HCG szintre is reagál, illetve van a normál érzékenységű, ami 25 mlU/ml-től tudja kimutatni a HCG-t a vizeletedben.

Legkorábban azonban talán a nem várt előtt 2-3 nappal, a reggeli első vizeletből érdemes tesztelni. Néha már ekkor is mutathat pozitív eredményt a teszt. De ha ekkor még csak a kontroll csíkot nézegeted, akkor se keseredj el, mert addig, míg a nem várt meg nem érkezik, még van remény!

Amennyiben van egy átélt, másokat is érdekelhető sztorid az első teszteléssel kapcsolatban, úgy írd meg, és küldd el nekem a keresztneveddel együtt a hetesdori[kukac]gmail[pont]com e-mail címre, és a legjobbak helyet kapnak a blogban! :-)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mit csináljunk, ha hisztizik a gyerek?

8 évvel azután, hogy elkezdtem a Családalapítás blogot

Ciki a cumi - avagy meddig cumizzon a gyerek?