2015. május 21., csütörtök

Extra érzékeny és normál terhességi tesztek pro és kontra

Rengeteg terhességi teszt közül választhatunk manapság, ki-ki a saját igényei szerint.
Van már kazettás, vizeletsugaras, illetve a tesztcsík. Működésüket tekintve nincs különbség, mindegyik a vizeletben lévő HCG hormon szintjét érzékeli.
Ezek között van az extra érzékenységű, vagy más néven 10-es érzékenységű, amelyik (nevéből adódóan) 10 mlU/ml HCG hormonszintet is képes kimutatni.
Illetve a másik, normál érzékenységű, más néven 25-ös érzékenységű teszt, mely 25 mlU/ml szinttől tudja kimutatni a HCG-t.

Alapvetően mindenki szervezete termeli ezt a HCG hormont, de optimális esetben 5mlU/ml alatt van a szintje (bár egyes gyógyszerek hatására megemelkedhet).

Sokszor olvasom a különböző fórumokon azt az ajánlást, hogy 10-es, érzékeny tesztet kell venni, mert hamarabb mutat pozitív eredményt, ha sikerrel jártatok.
Máshol meg jön a hidegzuhany, hogy mivel érzékeny a teszt, akkor is babát jelez, ha később (pár napos csúszással esetleg) mégis megjön a menstruáció, mert vetélésen estünk át. Az orvosok szerint minden nő életében megtörténhet legalább egyszer, vagy akár többször – úgy is, hogy talán észre sem veszi. S amiről nem tudunk… az nem fáj… annyira.

Ezen információk tudatában döntsd el, neked melyik a megfelelő teszt. Én úgy gondolom, nem a márka fontos a teszteknél, hiszen mindegyik ugyanazt tudja… különbség csak abban van, melyik érzékenyebb a másiknál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése